De vereniging


Welkom bij Karate-do Nijmegen.

Wie zijn wij?
Wij zijn al ruim 30 jaar een niet commerciƫle karate vereniging van en door enthousiaste leden. Er wordt les gegeven in het Shotokan karate door meerdere leraren die zelf ook nog actief trainen en zich blijven ontwikkelen.
Wij zijn een kleine, gezellige en informele vereniging voor volwassenen, waar serieus getraind wordt, maar ook ruimte is voor een geintje.

Voor wie?
Voor iedereen die wil kennismaken of al kennis gemaakt heeft met deze mooi Japanse vechtkunst.
Of je nu gewoon eens wilt ontspannen door wekelijks een of meer keren te sporten, of dat je uiteindelijk mee wilt doen aan wedstrijden, wij bieden verdieping op meerdere niveaus, van beginner tot zwarte banders.

Exameneisen

Examens


Hier vind je de link naar de examenprogramma's en -eisen van de 8e Kyu (witte band) t/m de 2e Dan.

Ze bevatten niet alleen de klassieke Shotokan eisen, maar ze zijn zowel in het Kihon als Kata aangevuld met oefeningen en vormen uit de Asai Ryu.

Laat je niet van de wijs brengen door de (fonetisch) Japanse termen. In de aanloop naar de examendata worden ze geoefend en ook op de examens zelf worden ze een voor een aangezegd en -zo nodig- nog wel even voorgedaan.

Het gaat erom dat je de examens kunt lopen op het bijbehorende niveau. Niet dat je al op je witte band examen de perfecte oi-tsuki kunt laten laten zien (zo die al bestaat). Per onderdeel hebben we daarom de belangrijkste aandachtspunten gezet waar we op letten.

Veel succes en plezier bij het trainen!

Examenprogramma Karate Do Nijmegen (c)