De vereniging


Welkom bij Karate-do Nijmegen.

Wie zijn wij?
Wij zijn al ruim 30 jaar een niet commerciële karate vereniging van en door enthousiaste leden. Er wordt les gegeven in het Shotokan karate door meerdere leraren die zelf ook nog actief trainen en zich blijven ontwikkelen.
Wij zijn een kleine, gezellige en informele vereniging voor volwassenen, waar serieus getraind wordt, maar ook ruimte is voor een geintje.

Voor wie?
Voor iedereen die wil kennismaken of al kennis gemaakt heeft met deze mooi Japanse vechtkunst.
Of je nu gewoon eens wilt ontspannen door wekelijks een of meer keren te sporten, of dat je uiteindelijk mee wilt doen aan wedstrijden, wij bieden verdieping op meerdere niveaus, van beginner tot zwarte banders.

donderdag 15 augustus 2019

Maandag 19 augustus a.s. starten we weer met de training!

Op maandag 19 augustus a.s. vind weer de eerste training plaats van het seizoen 2019-2020 in sportzaal Bottendaal van 19.00  tot 21.00 uur. Daarna volgen de woensdag trainingen en de training voor bruin/zwart op zondag (de zondagtraining is op uitnodiging en kost iets extra omdat we de extra zaalhuur delen met de deelnemers)

Vanaf 19 augustus zijn de leden én evt belangstellenden met een Shotokan c.q. Japans karate achtergrond welkom! De laatste kunnen een maand lang gratis kennismaken om te zien of de trainingen en de vereniging hen bevalt.

Échte beginners moeten nog even wachten, bij voldoende belangstelling starten we een apart beginnersgroepje op de maandagavonden vanaf de eerste maandag van oktober.

Voor de meer ervaren Shotokanners: 
Wij trainen naast het klassieke Shotokan curriculum ook in de kata en de toepassingen daarvan in kihon en kumite van de Asai ryu. Dat is geen aparte stijl, maar biedt juist de mogelijkheid tot een enorme verdieping in je karate dat je ook in het klassieke Shotokan karate kunt toepassen (zowel in kata, kihon en kumite!)

Voorbeelden zijn:

  • Trainingskata voor de standen: zenkutsudachi-, kokutsudachi- en kibadachi-no-kata
  • Voor de kyu graden: de vijf Junro kata (shodan t/m godan)
  • Voor de gevorderden vanaf bruin: de vijf Yoko kata (Issei t/m Gossei)
  • En voor de liefhebbers op zondag (naast de 26 Shotokan klassiekers):
    • De 4 extra Kata uit de Unsu familie: Kashu, Roshu, Seishu en Fushu
    • De Kakyoku serie (shodan t/m sandan)
    • En kata als Hyakuhachiho, Hachimon etc. Af en toe voegen we ook nog nieuwe toe of poetsen ze op uit onze gezamenlijke herinnering zoals Sensho, Meikyo nidan en sandan.....Heb je belangstelling? Neem contact op via de mail of kom op de maandag avond rond 19.00 langs bij sportzaal Bottendaal.